„Оправя се външния свят, а при нас нещата са драматични", заяви пред Нова телевизия Петър Димитров, бивш министър на икономиката. „Ние сме на едни от последните позиции в ЕС. Приходите на Гърция са със 7% по-високи от миналата година, въпреки че и там се усеща кризата", допълни Димитров.

„У нас расте контрабандата, расте сивият сектор. Има протекции върху тези фирми. Ето например, гърми зам.-председател на парламента, гърмят зам.-председатели на комисии, но отиват в ПГ на ГЕРБ, т.е. махаме ги от парламентарен пост и ги вкарваме в ГЕРБ. Това трябва да отиде във ВАС, след това се налага глоба от 10 000 лева", коментира Димитров. „Формално по медиите се махат като зам.-председател на комисия и ги оставяме в парламента и в ПГ на ГЕРБ. Да излязат и да кажат ние сме същите, каквито бяха всички преди нас, тъй като непрекъснато се повтаря: ние сме различни, ние правим неща, които 20 години не са правени изобщо", уточни той.

„Законът за конфликти на интереси се гази ежедневно. Това е лична партия на един човек - той ги наказва или награждава. Да не ядосаш лидера е ориентирът. Не можеш да излизаш с етикета, че аз съм друг, аз съм различен и да бъдеш същият", заяви още бившият министър от кабинета на Станишев.

„Кризата е от 18 месеца, защо светът тръгна да излиза от кризата, а ние не. Обещанието беше да изпреварим влака. Доходите за три години да станат средноевропейски беше обещанието, ако го направят, аз ще ги приветствам. Виждате, че досега няма резултати. Ако българинът не иска предсрочни избори, няма защо да го насилваме", каза още Петър Димитров.