Търси се разносвач на пици, пълнолетен, опит не е нужен. Осигурено работно облекло. Заплата: 31 000 долара за час.

Не е шега. Като част от тържествата по случай 25-та годишнина от стъпването си на японския пазар веригата пицарии Domino's Pizza Japan търси да наеме един щастливец, който да поработи през декември като разносвач за само един час и да получи в замяна точно 2.5 млн. йени, или 31 030 долара, предаде Ройтерс.

Говорител на компанията отказа да съобщи повече подробности за кампанията преди 10 ноември. Той каза само, че на уебсайта на компанията има съобщение и единственото изискване е кандидатът да попълни молба. Одобрените после ще бъдат извикани на интервю.

Всеки над 18 години може да спечели работата, няма изисквания за образование и опит“, каза говорителят. „Изненадани сме обаче от изключително високият интерес“.

Това обаче едва ли е изненада, тъй като средното заплащане за почасова работа в Япония е около 1000 йени, или 12.4 долара.

Като част от промоциите Domino's Pizza Japan обяви, че всеки японец, роден на 30 септември – датата, на която беше отворена първата пицария от веригата в Страната на изгряващото слънце, ще получава безплатна пица на рождения си ден, докато навърши 25 години.