Община Пловдив награди ключови инвеститори за последната година за региона на Пловдив. Кметът инж. Иван Тотев връчи отличията по време на бизнес форума „Пловдив 2020 – какво е нужно за развитието на индустрията, културния туризъм и инвестициите”, организиран от изданията „24 часа“ и „Труд“ съвместно с Общината.

Сред топ инвеститорите са както представители на индустриалния бранш, така и ИТ и Аутсорсинг компании. Отличени бяха ABB Bulgaria, АТАРО КЛИМА, Biofresh, КЦМ 2000 Груп, ЛИБХЕР-Хаусгерете Марица, Magna Powertrain, SЕNSATA Technologies и ТРАКИ. От ИТ и Аутсорсинг бранша плакети получиха ПРОГРАМИСТА, Reward Gateway, Speedflow, Telus International Europe и 60К.

В събитието взеха участие Томислав Дончев, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, Николина Ангелкова, министър на туризма и Божидар Лукарски, министър на икономиката.

Министрите подчертаха, че Пловдив безспорно се превръща в едно от най-предпочитаните места за инвестиции в България, както в сферата на производството, така и в ИТ и Аутсорсинг бизнеса. В подкрепа на казаното кметът инж. Иван Тотев цитира последните данни от доклад на "Индъстри уоч", според който индустрията е най-силно развита в Пловдив и София.