Премиерът Бойко Борисов ще направи двудневно посещение във Виена по покана на федералния канцлер Вернер Файман. По време на визитата на българската правителствена делегация в австрийската столица Борисов ще се срещне и с президента на страната Хайнц Фишер. Между двете държави ще бъде подписано споразумение за избягване на двойното данъчно облагане. Очаква се проектът „Горна Арда”  да бъде един от основните акценти в разговорите на високо ниво.

Очаква се по време на посещението на премиера Борисов във Виена да бъде внесена яснота около евентуалното подписване на споразумение за проекта „Горна Арда” между австрийската компания ЕВН и Националната електрическа компания. В българската делегация участва и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, който е принципал на НЕК.

По време на визитата Трайков ще сложи подписа си върху спогодбата за избягване на двойното данъчно облагане между България и Австрия.

В официалната правителствената делегация участват още министрите Росен Плевнелиев, Вежди Рашидов и Божидар Димитров. Непосредствено преди визитата си във Виена Бойко Борисов ще посети и италианската столица Рим, където ще присъства на тържествено поставяне на български възпоменателни плочи в базиликата „Санта Мария Маджоре” и в църквата „Св.Св. Викентий и Анастасий”.