Повече ток, повече природен газ и твърди горива са доставени на потребителите в страната през месец ноември спрямо миналата година. По-малко са обаче количествата на доставения дизел, който е основното гориво, използвано от бизнеса за транспорт на хора и товари.

По данни на Националния статистически институт през ноември е произведен  4 516 гВтч ток, което е с 12.5% повече, в сравнение с предходния месец октомври. В сравнение с ноември миналата година увеличението на производството е с 15.2%. Повече ток е бил добит само през студения месец януари, когато бе постигнат рекорда от 4 971 гВтч. добита електроенергия.

Доставения ток на потребителите е 3 246 гВтч., което е с 14.4% повече спрямо предходния месец октомври и с 22.4% повече от ноември 2010 година.

Няма данни за обема на произведения природен газ, но доставеният на пазара е 331 млн. стандартни куб. метра, което е ръст от 47.1% на месечна база и с 26.8% повече от ноември 2010 година.

При дизела данните показват спад на доставките, като тенденцията започва да се наблюдава след силния заради туризма месец август. Тогава са доставени 155 хил. тона. През септември са доставени 143 хил. тона, през октомври - 199 хил. тона, а през ноември пазарът е потърсил само 126 хил. тона. Спрямо ноември 2010 година намалението е с 16.55%, което може да се счете за показателно за свиване на активността в икономиката.

Относително малки са динамиките при производството и доставките на твърди горива, което показва, че в студените месеци българинът продължава да разчита и на тях. Само за пример, по информация на Дарик радио 76% от домовете в Шуменско разчитат именно на дърва и въглища, за да се отопляват през тази зима, а подобно е положението и в другите по-малки населени места в страната.