Холдинг пътища АД и Железопътна инфраструктура холдингово дружество АД потвърдиха лансираната хипотеза, че продавач на крупните пакети от дружествата, минали през борсата преди седмица, е именно доскорошният изпълнителен директор на компаниите Орлин Хаджиянков.

 

На корпоративните си страници двете компании разкриват и кои са новите собственици на прехвърлените големи пакети. В Холдинг Пътища АД купувач на 1 540 487 акции е Евробилдинг 2000 ООД, която е стар акционер в дружеството, но така делът й се вдига до 18.05% с притежавани 5 537 787 акции.

 

В железопътния холдинг купувач на пакета от 11 167 318 акции е Урбаника Пропъртис ЕАД, като така делът на новия акционер е 19.13% в капитала на компанията.

 

След сделките Орлин Хаджиянков вече не притежава акции от капитала на двете дружества, се уточнява в информацията. DarikFinance.bg припомня, че кадровите рокади в ръководството на двете дружества бяха извършени на Коледа, като мястото на Хаджиянков в двете компании зае Нове холдинг, представлявано от Мирослав Илиев.

 

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!