Поредица от кадрови рокади ще обсъждат министрите на днешното си заседание. След като вчера председателят на агенция „Архиви" Мартин Иванов научи, че ще бъде освободен от въпроси на медиите, днес Министерският съвет ще гласува това предложение.

На мястото на Иванов се предлага пенсионираният от ДАНС дългогодишен служител на МВР Иван Комитски.

Правителството ще гласува още исканото освобождаване на заместник-председателя на Националната статистика Цветан Нинов. То беше поискано от председателя на института Ренета Инджова още по време на служебния кабинет, но досега Нинов остана на поста.

На негово място ще бъде определен Сергей Цветански, който до момента е бил консултант на свободна практика. Ще бъде гласувано и предложението за освобождаването на бригаден генерал Данчо Дяков от поста директор на „Военна полиция", а на Президента ще бъде предложено на поста да бъде назначен полковник Борислав Сертов, който до сега е бил заместник-директор на „Военната полиция".

Вчера оставки подадоха шефът на фонд "Земеделие" Румен Порожанов и директорът на агенцията за инвестиции Борислав Стефанов. С поста си се раздели шефът на пътната агенция Лазар Лазаров. Осовободено бе ръководството на „Интендантско обслужване" към МО.