Близо 3 км от положената настилка на част от строящия се в момента лот 4 на магистрала "Тракия" са премахнати и ще бъде положен наново, информира Лиляна Павлова.

 

Тя уточни, че се наложи да бъдат премахнати 2 км циментова стабилизация и 1 км асфалтово покритие.

 

Част от асфалта в момента е фрезован и е положен отново, а в момента се извършва циментова стабилизация на асфалтовите покрития. Това бе установено при извършената днес инспекция на регионалният министър Лиляна Павлова и председателят на Управителния Съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

 

„За съжаление отново един готов участък трябва да бъде развален и да бъде почнат отначало. Това също бави изпълнителя, защото трябва да го направи, но ние неведнъж сме заявявали, че за нас е по – важно качеството, искаме да имаме стабилна магистрала и без коловози”, категорична бе Лиляна Павлова. Най-голямото съоръжение на цялата магистрала мостът над река „Тунджа” е готов, остава да бъде довършена изолацията му.

 

Създадена е вече добра организация и се работи по строителството на последния участък на магистрала „Тракия”, допълни регионалният министър.

 

По думите на Павлова за разлика от последните седмици вече има достатъчно механизация, хора и материали. Предсрочно движението няма да бъде пуснато на 1 август, както фирмата изпълнител бе обещала, но ако изпълнителят поеме ангажимент при така създадената организация, след няколко седмици 17-те км до пътен възел „Петолъчката” може да бъдат пуснат, коментира още регионалният министър.