Те са посланици на предприемачеството, създават иновативни продукти и представят България по света. Това са българите с мащабни бизнес идеи, които се разрастват.

Любoмиp Янчeв е на 21 години, но вече има собствена компания Mclimate и печели отличието „Стартъп на годината” на Националния финал на Central European Startup Awards.

Младият българин създава и ycпeшнo пpoдaвa  „умни” устройства, които позволяват дистанционно управление на климата у дома, с които можем да спестим от сметката си за ток.

SoftGroup е една от първите компании в световен мащаб, които намират решение на наболял проблем -  разпространението на фалшиви лекарства. През последната година компанията успешно привлича инвестиция от 1 млн.евро, а следващата цел е привличането на нови проекти и развитие на пазари извън Европа.

През последната година българската фирма Biodit навлиза в Испания, Белгия и Великобритания и е включена в доклада за пазара на биометрични решения за достъп в автомобилната индустрия на Technavio за 2016г. Компанията използва биометрични технологии за разработка на системи за сигурност и контрол на достъп.

Общото между тези бизнеси е, че зад тях застават Ендевър България – организация, която подкрепя динамично развиващи се предприемачи.

В световен мащаб Endeavor избира и подпомага идеи и бизнеси, които имат бъдеще да се разраснат бързо.

Организацията е вече в 25 държави, а българският офис е едва 3-ти в Европа. Endeavor предоставя на селектираните предприемачи достъп до пазари, капитал и талант в мрежата си от над 3,000 ментори и инвеститори на световно ниво.