16.09.2010 г.
Сделка по прехвърляне на 51% от капитала на Формпласт АД - Кърджали бе оповестена на ОТС-пазара след края на борсовата сесия.

Според данните са изтъргувани 1 937 442 лота от регистрираните за търговия 3 798 905 акции на дружеството, като средната цена на прехвърлянето е 1.170 лв. за лот. Реализираният по този начин оборот надхвърля 2.2 млн. лв.

Сделката бе очаквана, тъй като в началото на месеца от Еврохолд България АД оповестиха, че са сключени предварителни договори за продажба на нестратегически активи. Конкретно за Формпласт АД от холдинга бяха уточнили, че предварителният договор включва опция за продажба на цялото участие на Еврохолд на по-късен етап.

*17.09.2010 г. Актуализирана информация

Купувач на пакета е Пластхим-Т АД като инвестицията му е част от стратегията за изграждане на нова производствена база на територията на кърджалийското предприятие - официално обявиха продавачите от Еврохолд.

След финализирането на продажбата на Формопласт АД на Пластхим-Т АД, ще се реализира и пакетната продажба на част от производствените предприятия на Еврохолд България АД, включително миноритарното участие в Пластхим-Т АД.