Заради ситуацията в Египет скандинавски туроператори са пренасочили свои програми за летен отдих към курорта „Албена“, съобщи зам.-директорът „Продажби" в комплекса Йовка Страшилова.

За сезон 2011 като цяло се предвижда 10% ръст на броя на нощувките в „Албена“. Най-голямо е повишението на германския пазар, като се очаква туристите от Федералната република да бъдат около 26 000 души, което е с 30 на сто повече от миналото лято.

Първите германски гости пристигат на 18 април по балнеологични програми и ще бъдат настанени в х-л „Добруджа". Ръководството на „Албена“ очаква още ръст на руските туристи, а румънският пазар ще бъде на нивото от миналата година или с малко повишение.

Напълно обновен е хотел „Орлов", който вече ще се казва „Сенди бийч", съобщи още Страшилова. Реновирани са стаите на хотелите „Мура", „Нона", „Лагуна маре" и „Добруджа", а към хотелите "Компас" и "Панорама" ще бъдат изградени тераси. Ще бъдат климатизирани два тризвездни хотела - „Амелия" и „Алтея".

На 9 март „Албена“ ще представи своя туристически продукт на най-голямата туристическа борса в Европа - тази в Берлин. Предстоят и участия в изложения в Румъния и Русия.