Президентът Росен Плевнелиев заяви, че очаква нови атаки срещу себе си.
Кампанията е факт, много добре се знае кой стои зад нея, усилията са синхронизирани и народът го вижда, коментира Плевнелиев, цитиран от БТА.

Държаният глава участва в заключителните чествания на 100-годишнината от Балканските войни и 135 години от създаването на българската армия във Военна академия "Георги. С. Раковски".

Според президента има две основни цели, които се преследват в атаките срещу него - първата е той да бъде делегитимиран и неговата репутация да бъде принизена, а втората, която повече го притеснява, е докато се организира тази атака, да се отклони вниманието на обществеността и медиите от други важни процеси, които текат в държавата. Нека да бъда много ясен - независимо къде ще бъде моят рейтинг, кой и как ще го мери, моят глас няма да бъде заглушен, заяви Плевнелиев.

Забележете, че докато се говори за офшорки, аз нямам нищо против този дебат, но една офшорка е на път да сложи парите, властта си и да сложи ръка на милиардите на българските пенсионери, каза Плевнелиев, визирайки въпроса с продажбата на пенсионния фонд "Доверие". Това е истинският дебат и апелирам към политическите партии в парламента да излязат ясно и да кажат, не да се прехвърля топката, да се каже подкрепят ли една сделка, при която милион и триста хиляди българи и милиарди техни пенсионни спестявания ще отидат в една офшорка с неясни капитали, посочи президентът.

В отговор на въпрос Росен Плевнелиев каза, че няма информация кой стои зад сделката с пенсионния фонд "Доверие", но допълни, че е поддръжник на принципната позиция и апелира след като текат толкова важни дебати в парламента, да се стигне докрай.

"Готови ли сме да дадем публичните пари на офшорни компании, готови ли сме да дадем на офшорни компании да участват в обществени поръчки, готови ли сме да дадем парите на българските пенсионери и да ги направим затворници, да произведем едни зависими милиони пенсионери от компании с неясна собственост, базирани някъде, които много лесно да прехвърлят. Че, зад тази офшорка могат да стоят и парите на руската мафия, на кой знае кого", каза президентът Плевнелиев. Длъжни сме да отсеем важното от неважното и важното е ,че в момента милиардите на милиони български пенсионери стоят под въпрос, посочи още Плевнелиев.