Приходите на Столичната община за първите шест месеца на годината са с 6,5 млн. лв. повече спрямо същия период на 2012 г. Към 30 юни са събрани 267,6 млн.лв., което значи, че са изпълнени над половината от планираните приходи. Това обяви на пресконференция заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов, който представи изпълнението на бюджета за шестмесечието.

От данъка върху недвижимите имоти постъпленията са 56 млн.лв. или с 2 млн.лв. повече от приходите за същия период на миналата година, съобщи Барбалов. Той каза, че от данъка замоторните превозни средства са събрани 43, 4 млн.лв., което е с 400 хил.лв. повече спрямо предходната година.

Приходите от такса битови отпадъци са 97,2 млн.лв. или с 4,2 млн.лв. повече спрямо 2012 г., отчете заместник-кметът по финанси, пише БТА.

При данъка за придобиване на имущество по възмезден начин постъпленията са 31, 2 млн.лв., което е с 4,7 млн.лв. повече от първото шестмесечие на миналата година. Запазва се тенденцията, която се наблюдава от началото на годината за раздвижване на пазара на недвижими имоти, което личи от нарастването в издадените строителни разрешителни, посочи Барбалов. Той съобщи още, че от глоби, санкции и наказателни лихви в бюджета на Столичната община са събрани 5 млн. лв. Що се отнася до разходите, Барбалов коментира, че данните за тях ще бъдат готови към края на месеца.