Президентът Георги Първанов ще създаде политически проект - това заяви проф. Кръстьо Петков преди началото на дискусията по икономически въпроси, организирана от държавния глава. Част от гостите на форума потвърдиха, че с тях е разговаряно за бъдещия проект на президента, като развитие се очаква на 11 ноември.

Проф. Кръстьо Петков: „Политическият проект няма как да не се случи, след като президентът е казал А. Сега разбирам, че ще каже Б и В".

Председателят на ЗНС Стефан Личев: „Нашата политика на Земеделския народен съюз, сега и с г-жа Капон, е в България да има центристка алтернатива. Тук не говорим за президентски проект или какъвто и да е. Говорим, че България има нужда най-после от центристко движение, което да даде новата алтернатива. Досега имаше десни, леви алтернативи - не бяха чак толкова успешни. Считаме, че една по-умерена политика в България е необходима вече и тя трябва да се наложи. За това ще работим ние".

Мария Капон, председател на Единна народна партия: „Единственото управление за последните 20 години, в което е имало кабинет на реформи и на национално спасение, е тогава, когато политическият и партийният интерес остава назад пред националния. Въпросът е докъде е доведена страната. Икономката е в колапс, страната е в депресия, системи като здравеопазване и пенсионна са разрушени, страната е пред национална катастрофа. Единствената алтернатива, която имат българските граждани в момента е Терминал 1 или Терминал 2 на Аерогара София".