АИКБ направи обновление на органите на управление и членския си състав след заседание на Общото събрание на членовете на асоциацията.

По време на общото събрание бяха приети финансовите отчети на АИКБ, бюджетът за 2015 г., докладът на Контролния съвет, както и бяха направени промени в устава на Сдружението.

Общото събрание на Асоциацията извърши промени в състава на Управителния и Националния съвет на АИКБ в съответствие с приетите нови членове - над 500 предприятия и организации, в това число 10 браншови организации. В новоприетите членове работят над 33 000 лица. Това за пореден път показа, че АИКБ, освен най-широко представителна, е и най-динамично развиващата се национално представителна работодателска организация.

В състава на Управителния съвет на АИКБ бе избрана още една дама – Мариана Итева – изпълнителен директор на Веолия за България и член на СД на Софийска вода АД. Така Управителният съвет на АИКБ придоби следния състав – председател - Васил Велев, заместник-председатели - Виктор Серов, Никола Зикатанов, Петьо Милков и Румен Радев, и членове - Бойко Недялков, Боян Бойчев, Данета Желева, Мариана Итева, Стефан Василев.

В състава на Националния съвет на АИКБ бяха приети г-жа Диляна Славова (член на УС на Национално сдружение "Планинско мляко"), Димитрина Христова (председател на Асоциация за масови комуникации), Димитър Гишин (представител на КТИ АД), Душан Рибан (изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България АД), Елица Ненчева (изпълнителен директор на Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост), Ивета Кунова (председател на Българска асоциация на застрахователните брокери), Иво Петрушев (изпълнителен директор на София Асетс Мениджмънт АД), Николай Киров (председател на Асоциация на геодезическите фирми), Павел Диковски (председател на Българска браншова камара "Пътища"), Пламен Проданов (изпълнителен директор на Космос Шипинг АД), Таня Косева-Бошова (представител на Пикадили ЕАД), д-р Явор Дренски (председател на УС на Национално сдружение на частните болници).

На членовете на АИКБ бяха представени и презентации от експертите на Министерство на икономиката и Министерство на труда и социалната политика във връзка с новите възможности за кандидатстване по оперативните програми за 2014-2020 г. – "Иновации и конкурентоспособност" и "Развитие на човешките ресурси". Николай Василев представи дейността на "Експат Капитал" АД - една от най-големите независими инвестиционни и асет мениджмънт компании в България.