Фейсбук група призовава към протест срещу произвола на телекомите в България. Изразете недоволството си с практиките, които прилагат към клиентите си тук, с цените или с каквото още се сетите, като занесете старите си скъсани обувки пред централите на GSM - операторите. Това подканят организаторите на страницата, която е събрала повече от 16 хил. желаещи да го сторят.

За да е по-ефективно начинанието, е решено първият ден на организиран групов протест, в който камари от стари обувки да бъдат струпани през GSM-централите, да бъде 1 септември. След тази дата всяка седмица ще има по едно напомняне в този дух, канят се разгневените.

Съвсем неотдавна изтече информация от Европейската комисия, от която стана ясно, че Брюксел смята да санкционира България, защото отговорните институции тук допускат цените за услугите на мобилните оператори да са толкова високи. При средна цена от 4.91 евроцента за обаждане в Европа, у нас плащаме средно по 6.64 евроцента. Не може най-бедните в Европа да говорят на най-висока цена, защитават ни евробранителите на потребителските права. Само ден по-късно от Комисията за регулиране на съобщенията побързаха да отрекат тези факти с успокояващата констатация, че Европейската комисия няма намерение да ни глобява засега.

Формата на организирания протест напомня на инцидента от 2009 година, когато иракски журналист замери президентът на САЩ Джордж Буш с обувка. За щастие, в призива от Facebook става въпрос само за струпване на грамада от овехтели чепици пред софийските офиси на GSM - операторите, а не за прояви на агресия.