Над 30 протестиращи се събраха пред сградата на Двореца на културата и спорта в морския град, където е Районната избирателна комисия, съобщава БГНЕС. Те посрещат с викове всички секционни комисии, които пристигат, за да отчитат бюлетините от изборите.

Протестиращите скандират "мафия". Те обявиха, че очакват още хора да дойдат на протеста.

22:41 часа

Мъж на 29 години е задържан в столичното Четвърто Районно управление на МВР, съобщиха от там. Арестът е заради това, че мъжът е пробил полицейския кордон пред НДК.

Първоначално протестът пред националния дворец е бил организиран от сдружение "Орлов мост - за промяна", чиито представители са дошли със запалени факли, но в последствие към тях са се присъединили и други граждани.

Към този час ситуацията пред НДК изглежда овладяна и под контрол.

21:54 часа

Граждански безредици има пред Националния дворец на културата в София, където предстои да се проведат пресконференциите на победителите в изборите за 42-ро Народно събрание.

На мястото охраняват екипи на полицията, които се опитват да въдворят ред.

Трудно е да се каже какъв е мащабът на протеста, но напрежението ескалира. На мястото има над 150 човека, които скандират лозунги срещу ГЕРБ. Не е ясно кой е организатор на протеста.

Протестиращите хвърлят факли към полицейските служители, предава репортер на Дарик радио. Полицаите са направили жива верига, за да спрат протестиращите, които издърпаха загражденията в района на НДК.

Няколко от протестиращите влязоха в сградата на Националния дворец на културата.