Два хотела в Златни пясъци ще бъдат инспектирани от министерството на туризма и Комисията за защита на потребителите по инициатива на министъра на туризма Николина Ангелкова. 

Причината е сигнал на турист до Нова тв, че по време на празниците храната не е стигала за всички почиващи, а чуждите туристи са били обслужвани с предимство пред българските.

Инспекторите ще проверят дали условията в хотелите отговарят на категорията им. Става дума за бази с 5 и 4 звезди. Ако се установят нарушения, глобата по закон е от 1000 до 3000 лв. Може да стартира и процедура по понижаване на категорията, уточниха от министерството на туризма.

Сградите на двата хотела са в съседство и имат един и същи собственик. В тях за Великденските празници са били настанени общо над 900 гости. Всички те обаче трябвало да се хранят в ресторант за 250 души в 5-звездната база, а в другата сграда заведението за хранене изобщо не било отворено. Затова и станало струпване на хора и възникнало сбиване между един от гостите на хотела и двама сервитьори. 

За почивката си туристите са плащали от 220 до 350 лв. и сега сигурно ще има лавина от жалби, прогнозираха от бранша.