На 5 ноември 2015 г. в зала Роял на хотел София Балкан е поредното издание на международната конференция „Финансова стабилност“. Организатор на събитието е Асоциация Банка на годината.

Темата за стабилността на финансовите системи и в света и в България е трайно актуална, поради множеството дестабилизиращи политически и икономически фактори - и от глобален и от регионален характер, коментира председателят на УС на Асоциация Банка на годината Валентин Панайотов. В сътрудничество с водещи финансисти и финансови анализатори ще бъдат определени и поредните награди Банка на годината.

Сред темите на конференцията са промените в регулаторната среда на българската и европейската банкова система, оценяване, реформиране и развитие на Банковия надзор в съответствие с Базелските принципи за ефективен банков надзор, изграждане на институционалната рамка за възстановяване на кредитни институции, текущата работа по оценката на качеството на активите на българската банкова система и подготовката за стрестестовете, банковата стабилност като важен елемент на финансовата стабилност в държавата, може ли българският AQR да се разглежда като дългосрочна инвестиция в стабилност…

Участници във форума ще бъдат представители на БНБ, КФН, Асоциацията на банките в България. Международното участие също е на високо ниво. Свои презентации ще направят представители на висшия мениджмънт на топ консултантски компании като Deloitte UK, McKinsey&co и Oliver Wyman.