Автомагистрала "Тракия" е готова и ще бъде открита след седмица, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева. До следващия понеделник "заешките" огради и ландшафтните дейности ще са приключили. Министър Терзиева, заедно с изпълнителния директор на Агенция пътна инфраструктура инж.Лазар Лазаров инспектираха трасето на магистралата от Зимница до Карнобат.

По техни думи вече е подписан документът, който гарантира качественото изпълнение на строителството на автомагистралата. От вторник специална комисия започва работа за издаването на акта за въвеждане в експлоатация. Министър Терзиева увери, че ще се работи и през почивните дни за да бъдат спазени законовите срокове.

Около 25 милиона лева остават да бъдат разплатени на изпълнителя на последния участък от автомагистрала Тракия от Зимница до Карнобат. Те ще бъдат преведени след окончателното приемане на обекта, увери изпълнителният директор на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

Откриването на автомагистрала "Тракия" е предвидено за 15 юли на пътен възел Зимница. За церемонията ще бъдат поканени всички министър-председатели и министри от правителствата на страната, участвали в изграждането на автомагистралата от 70-те години до сега, подчерта министър Терзиева.