Първа присъда за разбиване на електронна поща произнесе Окръжен съд-Разград. Санкцията за нарушителя е глоба, както изисква Наказателният кодекс.

Подсъдим в процеса бе 22-годишният студент Християн Хинков от Цар Калоян. Младежът е студент в Русенския университет, а разбитата от него поща е на колежка от неговия курс. Миналия септември жената установила, че някой е сменил паролата и тайния въпрос на мейла й и сигнализирала в полицията в Търговище, откъдето е родом. Разследващите установили, че на 21 и 22 септември в пощата й е влизано от компютъра на Хинков. Няма информация дали са изтеглени данни и дали са използвани с някаква цел, младата жена е работела като застраховател и пощата използвала предимно за служебни цели, затова се притеснила, че е разбита.

Хинков отказа да даде обяснения пред съда, както е направил и по време на досъдебното производство.

Заместник-окръжният прокурор Милена Пенчикова поиска наказание глоба към минималния размер, което и постанови съдът. Санкцията за Хинков е 1 300 лв. Според Наказателния кодекс който осъществи нерегламентиран достъп до ресурсите на компютър данни без разрешение, когато се изисква такова, се наказва с глоба до три хиляди лева.