На 2 август ще бъде направена първата копка на лот 3 от автомагистрала Тракия. Месец по-късно ще стартира и строителството на лот 4. Това обяви в Стара Загора министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

През следващата година Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще продължи строителството на магистралите Тракия и Марица. Очакваме Люлин да бъде окончателно завършена в средата на 2011 г., заяви министър Плевнелиев.

През септември трябва да стартираме още 7 търга, а през март догодина да сме избрали изпълнители на новите лотове – два на Струма, два на Марица, Кърджали – Подкова, Околовръстен път на София - гара Яна и Враца – Ботевград, коментира министърът.

Плевнелиев допълни, че за строителството на новите седем лота ще трябва да се договорят 500 млн. евро.

Това ,което лично мен ме кара да се гордея е, че следващата седмица ние вече ще строим 120 километра магистрали-толкова колкото всички правителства на прехода взети заедно. До момента България е построила 430 километра магистрали, от които 310 по времето на Тодор Живков, допълни Плевнелиев.

В Стара Загора той и заместниците му направиха отчет за свършеното през изминалата година.