"Депутатите си отиват, но парламентът остава". С тези думи председателят на 41-вото Народно събрание Цецка Цачева разпусна депутатите в последния им ден на жълтите павета в столицата.

На сбогуване с парламента председателят на правната комисия Искра Фидосова заяви, че си тръгва с гордост от това, което е направила като юрист. В отговор на журналистически въпрос Фидосова каза, че все още не е решила дали ще се кандидатира за депутат в следващото Народно събрание, тъй като предстои да сондира мнението на избирателите.

 

Днес слагаме точка на най-слабия парламент от 1989 година насам, каза в кулоарите на парламента Ангел Найденов от Коалиция за България. Той обвини досегашните управляващи, че са прикривали с ПР ходове липсата на резултати в работата си.

 

Според Лютви Местан, лидер на Движението за права и свободи, България няма нужда от месии и идоли. Изходът от кризата предполага да се използва потенциала на цялата нация, каза още Местан.

 

Лидерът на Демократи за силна България Иван Костов упрекна правителството на ГЕРБ, че не е успяло да изведе страната от финансовата криза и че е влязло в симбиоза с монополите. За Костов правителството на Борисов може да се нареди до тези на Андрей Луканов и Жан Виденов.