Рекорд в броя на обслужените пътници през август отчетоха от >етище София. През най-горещия летен месец пътниците, които са преминали през столичната аерогара, са повече от 341 хиляди души, което е ръст с 3 на сто спрямо нивата от най-успешната 2008 година, коментират от летището.

Очакванията за септември също са оптимистични. От аеропорта обясниха, че положителните тенденции, които се наблюдават на Летище София, са реално отражение на стабилизираните позиции на авиационния сектор в световен мащаб. 

Ръстът при пътническия трафик на летище София, сравнен със същия период на миналата година, е 8.5%. Само за един месец през Терминал 2 на аерогарата са преминали общо 242 576 пътници, което е повишение с  6 на сто. На Терминал 1 излетелите и кацнали пътници са с 13% повече отколкото през август 2009 г.

Летище София отчита 10% увеличение на броя на пътувалите по редовни международни линии и 5% на пътниците по Черноморските дестинации. Най-голям ръст от 22% на годишна база отбелязват товарните полети. Показателите на бизнес авиацията също се покачват с 14 на сто. 

Авиокомпаниите, изпълняващи полети по редовни международни линии, са превозили с 13% повече товари, значителен ръст е отчетен и по вътрешните линии –18 на сто. Традиционно, през месеца на летните отпуски намаляват обемите на пощенските пратки, на което се дължи и лекият спад в общия летищен товаропоток.

И през месец август Лондон остава най-предпочитаната дестинация с 19 177 излетели пътници от София за британската столица.