През седмицата инвеститорите на капиталовия пазар се вълнуваха най-вече от това какво се случва с най-големия пенсионен фонд Доверие. Изкупуването на акциите на малките акционери в БТК също бе събитие за играчите, тъй като това е най-голямата по пазарна капитализация компания на борсата, която по желание на мажоритарния собственик ще спре да се търгува.

Индексите отразиха смесените чувства на пазара, като се движиха в различни посоки. След петте сесии сините чипове записват стръмно покачване, но широкият измерител на търговията отрази нотките на песимизъм и потъна с повече от половин процент.

SOFIX се покачи с 0.90% до 444.20 пункта.
BG40 спадна с 0.68% до 153.86 пункта.
BGREIT завърши без изменение на ниво 88.67 пункта.
BGTR30 скочи с 2.69% до 321.50 пункта.

През тази седмица акциите на Химимпорт АД поскъпнаха с 2.15% до 1.33 лв .а лот в петък.

Индустриален Холдинг България АД бе сред дружествата, които получиха подкрепа от пазара, като книжата му добавиха 6.65% до 0.93 лв. за лот.

Значителна активност се наблюдаваше по позицията на Стара планина Холд АД, която завърши седмицата с добавка от 3.65% до 2.720 лв. за лот.

Покачване в цената имаше и при Зърнени Храни България АД поскъпнаха с 2.82% до 0.40 лв. за лот.

Акциите на Фонд Имоти АДСИЦ поевтиняха с 1.96% до 0.050 лв. за лот в петъчната сесия.

През следващата седмица са насрочени общи събрания на акционерите в София Хотел Балкан АД, Холдинг Кооп-Юг АД, Велграф Асет Мениджмънт АД, Пълдин Холдинг АД, Заводски строеги - Девня АД, Сердика Пропъртис АДСИЗ, Марицатекс АД, Пазарджик БТМ АД, Парк АДСИЦ, Химснаб АД, Люк АДСИЦ и Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!