Слънчев бряг” АД спечели делото срещу Община Несебър, което се води заради собствеността върху една от малките, второстепенни алеи в курорта. Делото бе гледано в Бургаския окръжен съд, след като дружеството, собственик на инфраструктурата в комплекса, обжалва решението на първоинстанционния съд в Несебър.

Акционерното дружество успя да приведе документи, с които доказа, че самата претендираща община е признавала през годините правото на собственост върху уличната и алейна мрежа на “Слънчев бряг” АД. Това е ставало с различни разрешителни, данъчни и експертни оценки с печата и атрибутите на общинска администрация.

Обект на двугодишния съдебен спор е второстепенна улица, с дължина от близо 250 метра и площ от 1737 кв.м. Юристите наричат това дело „пионерно”, защото то прокарва основания за претенции върху цялата улична мрежа на комплекса.

Остава открит въпросът кой има интерес от водене на безсмислени съдебни спорове и пропиляване на държавни и общински пари по тях. Опити да се елеминира държавата от управлението на най-големия ни курорт се правят от години. Накърнени корпоративни интереси, възможности за незаконно строителство и за лесно проникване на криминогенен контингент стоят в основата на всяко желание да се сложи ръка върху инфраструктурата на комплекса, посочват от „Слънчев бряг” АД, което е публично дружество и цената на акциите му зависи от имуществото, което притежава.

Последната цена на акциите на „Слънчев бряг” АД е от вчера, когато те затвориха на ниво от 4.50 лв. за лот.