Най-голямата агенция в в министерството на отбраната, която отговаря за социалните политики, почивните бази и военните медии вече ще има нов директор.

Настоящият й шеф - Мария Димчева е освободена от поста, съобщиха от министерството. Решението е взето от министър Аню Ангелов, уточниха от пресцентъра.

Новията изпълнителен директор на агенция „Военни клубове и военно-почивно дело” ще бъде настоящият заместник на Димчева – Петър Манолов.

В съобщението пише още, че със смяната се цели постигане на по-голяма ефективност, подобряване на управленските практики и екипността в работата на агенция, както и взаимодействието и координацията с другите структури на военното министерство.

Според неофициална информация в момента тече проверка в социалната агенция. Една от причините за смяната на Димчева е купуването на компютри и храна за агенцията без да бъде обявена обществена поръчка за това.

Мария Димчева не отговаря на мобилния си телефон. Тя беше назначена на поста през 2009 година от министър Николай Младенов, който тогава оглавяваше военното министерство. Тя е активист на управляващата партия ГЕРБ.