Компанията "Булброкърс", която е инвестиционен посредник по сделката за продажбата на държавния дял в EVN е била в конфликт на интереси. Това заяви председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев пред bTV.

"Сделката приключи преди Коледа 2011 г., а аукционът започна на 21 декември. Проверката на КФН започна от януари 2012 г., включително на място - в офисите на Булброкърс. Прокопиев знае, че проверяваме сделката от самия й край и през август 2012 г. са съставени много актове за административни нарушения на "Булброкърс" и пълномощникът на EVN", каза председателят на КФН

Според него се "оказва, че компанията представлява от една страна българската държава и от друга самото ЕРП."

"Тук става дума за посредник, който получава пари от един клиент и от друга страна, от друг клиент – това е конфликт на интереси. Ние сме счели, че "Булброкърс" е предпочел интереса на единия от своите клиенти пред интереса на България", заяви Мавродиев.

Той коментира факта, че КФН в одобрила проспекта за продажбата на остатъчния държавен дял, като посочи, че проспектът всъщност не дава цени, а само информация. "КФН одобрява проспект, който е информационен меморандум и в него няма цени".