Само за два месеца „Топлофикация – Сливен” привлече над 800 нови абонати. През ноември и декември по желание на домакинствата към ТЕЦ-а са присъединени нови 25 абонатни станции, които досега са били консервирани. Така 85% от изградените преди десетилетия и по-късно консервирани абонатни станции вече са приведени в работен режим. Топлофицирани са над 11 000 домакинства, в дружеството постъпват молби за присъединяване на нови абонати, включително и в сгради, в които няма изградени абонатни станции. От „Топлофикация Сливен”  считат, че до 2 години предприятието ще надхвърли капацитета си от миналото, когато е имало 15 000 абонати.

ТЕЦ – Сливен не се влияе от промените в цената на природния газ и тримесечната ценова конюнктура, съобщават от дружеството. За горивна суровина предприятието ползва български въглища, което предопределя постоянство и ниска цена на топлинната енергия. Повече от две години цената на парното и горещата вода в града остана непроменена. А събираемостта на сметките, което е един от основните проблеми на другите топлофикации в страната, тук е близо 90%.

Постоянните цени на топлоенергията и договорираните пределни стойности дават възможност на домакинствата в Сливен да правят своите разчети за цял сезон напред. Анализът на сметките от последните два месеца показва, че няма разлика между сумите от 2011 и 2012 г. И през двете години ноемврийските сметки за отопление не надхвърлят 50 лева. През декември болшинството от сметките са от порядъка на 50–100 лв., въпреки че последният месец на 2012 г. беше значително по-студен от  този през 2011 г.

След преценка на възможностите и анализ на изминалия отоплителен сезон през лятото на 2013 г. „Топлофикация – Сливен” вероятно ще пристъпи към изграждането на съвсем нови абонатни станции.