Френският президент Франсоа Оланд официално потвърди, че експлозиите във френската фабрика в Сен Кантен Фалавие е "терористична атака".

Мъжът, който е извършил нападението, е идентифициран, каза Оланд. Той обаче съобщи, че в атентата е участвал втори човек, който все още се издирва.

Френските медии обявиха по-рано, че кола, в която имало двама души, разбила портите на фабриката за промишлени газове в Югоизточна Франция.

Мъж с ислямистко знаме в ръка е активирал няколко експлозии. Той е задържан, но отказва да даде показания. При атаката са ранени няколко работници, като очевидно целта е била да се взриви целият завод. В близост до него е намерено обезглавено тяло, за което се предполага, че също е жертва на терористите, тъй като главата е открита, закачена на оградата до входа на предприятието.

Компанията собственик на завода Air Products e американска. Компанията е един от водещите световни производители на кислород и водород за промишлени цели. В нея работят около 22 000 души в глобален мащаб. Пазарната капитализация на Air Products е близо 31 млрд. долара.

Новината на за атентата принуди Оланд да напусне срещата на лидерите на Европейския съюз в Брюксел, на която се обсъждаше решаването на гръцката криза.