Голямо дарение от книги ще направи на 20 читалища в страната пътностроителната компания Трейс Груп Холд АД. Дружеството е подготвило 1 800 тома българска литература, като заглавията ще бъдат представени утре в Националния дворец на културата в присъствието на бележити автори и представители на Министерство на културата.

Дарението е част от проектите на ТРЕЙС в областта на корпоративната социална отговорност. С него групата продължава традициите си да подкрепя инициативи за запазването на българската духовна и материална култура.

Миналата година Трейс Груп Холд  АД подпомогна издаването на басните на Валери Петров по случай 90-годишния му юбилей. Компанията се включи и като дарител в инициативата „Вечните сгради” на „Градът Медиа Груп” и Камарата на строителите в България за генерална реконструкция на Историческия музей в Дряново за 210-а годишнина от рождението на Кольо Фичето.

Тази година ТРЕЙС бе сред спомоществователите на инициативата "Чудесата на България” за популяризиране на културно-историческото ни наследство и съхранението на българската историческа памет.
 
В изпълнение на политиките по корпоративна социална отговорност в екипа на Трейс Груп Холд АД бе поканена актрисата Мария Каварджикова. Тя бе избрана за независим член на Съвета на директорите на групата от извънредното Общото събрание на акционерите, което се проведе в края на април.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!