Строителството на автомагистрала „Тракия" се проверява два пъти седмично, но най-големият проблем за фирмата изпълнител са инертните материали за трасето. Това обясни на министърът на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева.

Тя сподели, че имала надежда до 30 юни да бъде построена най-старата магистрала у нас. Регионалният министър представи представи пилотните електронни услуги, които министерството ще предоставя на гражданите и бизнеса.

Най-стара магистрала у нас – „Тракия" все още не е готова и няма ясна дата за пускането й в експлоатация. На въпрос на Дарик кога реално ще можем да пътуваме от София до Бургас по аутобана, строителният министър обясни, че има надежда това да се случи до 30 юни.

„Магистралата се развива добре и аз имам оптимизъм и надежда, че ще се случи до 30 юни и ще можем да пътуваме до началото на активния летен сезон, разбира се, както се казва, стига да няма непредвидени обстоятелства, дай боже, времето да е с нас", каза министърът, като напомни за проблема с инертните материали.

Регионалният министър представи представи пилотните електронни услуги, които министерството ще предоставя на гражданите и бизнеса. Електронните услуги са достъпни на интернет страницата на министерството и според Захариева ще спестят много време и пари както на хората, така и на ведомството.