Трактори се събират около парламента, а камиони с овце са паркирани около храм-паметник „Александър Невски". В района има около 3000 души, като продължават да се събират. Те са там в подкрепа на премиера в оставка Бойко Борисов.

Центърът на столицата около паметника Цар Освободител е блокиран. Булевард „Цар Освободител" до ул. „Раковска" е затворен, както и кръговото движение около „Александър Невски".

На място е кметът на Банско, както и голяма част от общинската администрация и банскалии. Развява се българският трибагреник и транспаранти и плакaти на политическа партия ГЕРБ. Според анонимно съобщение, подадено до почти всички пловдивски медии, три автобуса с чиновници и членове на ГЕРБ са тръгнали за столицата. В столицата има и представители на ГЕРБ-Плевен.

Периметърът на парламента е заграден с метални ограждения. Няма силно полицейско присъствие, не са много и представителите на жандармерията. На място има предимно пътни полицаи, които контролират движението в района.

По-рано през деня председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов съобщи, че овце и едър рогат добитък, както и трактори, ще се съберат пред парламента в подкрепа на Бойко Борисов и неговия кабинет. Зърнопроизводителите се разграничиха от протеста на своите колеги и заявиха, че няма да изкарат хора и техника по столичните булеварди. Животновъдите през тази и миналата година бяха едни от най-субсидираните в сектор земеделие. Само за миналата година повече от 140 милиона лева бяха преведени по сметките на животновъдите в подкрепа на сектора.