Приходите на "Трейс груп холд" са паднали със 17%. Първото тримесечие завършва със 102 хил. лв. консолидирана загуба.

Над 47 млн. лв. приходи отчитат в края на първото тримесечие на годината дружествата, обединени в строителния холдинг "Трейс". Консолидираният резултат е по-слаб от миналогодишния, като традиционно за компаниите от сектора зимният сезон е време за подготовка и оборотите са по-ниски в сравнение с летния, пише "Капитал Daily".

Според корпоративните съобщения от холдинга до инвеститорите на фондовата борса през периода дружества от групата са спечелили редица проекти, сред които и ремонтът по бул. "Цариградско шосе" в столицата. Компанията е водещ партньор в обединението, което пое поръчката за 23.2 млн. лв. Строително-ремонтните дейности по трасето вече започнаха и трябва да приключат до началото на септември.

Консолидираните данни за "Трейс груп холд" показват повече от 17% свиване на общите приходи, като най-съществените, тези от строително-монажни работи, са с повече от 10 млн. лв. по-малко в сравнение със същия период на миналата година.

В счетоводния отчет на дружеството са отразени 7 млн. лв. блокирани като гаранции и депозити. Обикновено такива се изискват при участия в тръжни процедури, което говори за активност на дружеството в конкурси за строително-монтажни дейности. През периода компании от групата спечелиха поръчки за ремонт на пътна инфраструктура, сред които доизграждане на отсечка в жк "Дружба" до бул. "Копенхаген" в столицата, на стойност 2.4 млн. лв., архитектурно-благоустройствено оформление на пешеходна зона от бул. "Патриарх Евтимий" до ул. "Алабин", отново в София, изграждане на пътна инфраструктура в Сърбия, строеж на обходна връзка край Малко Търново за 1.6 млн. лв., полагане на хоризонтална маркировка в Южна България за 3.3 млн. лв. и други. Рехабилитацията на "Цариградско шосе" е сред най-големите обекти, договорени в началото на тази година.

В края на март холдингът има вземания от свързани предприятия в размер на 27.1 млн. лв. и 62.2 млн. лв., които има да получава от клиенти и доставчици. Общо сумата на вземанията е 104.2 млн. лв.

Строителният холдинг бе сред дружествата, засегнати от фалита на КТБ, тъй като държеше 7.4 млн. лв. в банката при поставянето ѝ под специален надзор миналото лято.