"Български заплати" за гърците иска тройката международни кредитори от ЕС, ЕЦБ и МВФ, коментира в заглавие гръцкият в. "Етнос". 

Обявявайки, че Гърция принадлежи на Балканите, тройката настоява за ново намаление на доходите на гърците, за да може страната да стане също толкова мизерна, колкото останалите балкански страни, пише изданието. 

Тройката иска заплатите да станат, като тези в България, Румъния, бившата югорепублика Македония, Хърватия и Албания. 

Това те обявиха недвусмислено миналия вторник, посочва вестникът, изтъквайки, че комисарят по икономическите и валутни въпроси на ЕС Оли Рен се бил разсърдил за това, че гърците не били съгласни да обеднеят. 

В. "Етнос" твърди, че миналата сряда двете партии, подкрепящи коалиционното правителство на премиера Лукас Пападимос са представили в парламента за одобрение на специална сметка, която ЕС поиска от Гърция и в която ще бъдат превеждани траншовете по втория спасителен заем за страната на стойност 130 млрд. евро.

Припомня се, че въпросната сметка ще се използва само за обслужване на държавния дълг на Гърция и че от нея няма да бъдат правени каквито и да са други плащания.