Летовниците в черноморския комплекс "Албена" бележат около 6 на сто ръст на годишна база, съобщи заместник-директорът по маркетинг и продажби Йовка Страшилова преди края на туристическия сезон. По думите й ръст ще има и в приходите в сравнение с миналото лято, но не в такъв размер заради многото посещения през юни, когато цените за почивка са били по-ниски.

Най-голямо увеличение - близо 20 на сто, е постигнато на германския пазар. Около 22 000 туристи от Германия са реализирали през сезона 200 000 нощувки във ваканционното селище, информира БТА. Руските туристи имат най-голям дял сред почиващите в "Албена" - около 20 на сто.

При гостите от Русия е постигнат ръст от 6 на сто, макар че през юли и август имаше още много желаещи да резервират почивка, но базата беше заета, коментира Страшилова.

Увеличение от 10 на сто бележат румънските туристи, а около 6 на сто - летовниците от Скандинавия, като най-значимо е присъствието на норвежците, каза заместник-директорът по маркетинг и продажби.

През септември цените за почивка в курорта ще паднат с 20-25 на сто. Пакетът "Всичко в цената" за човек на ден ще струва между 47 и 60 лева, посочи Страшилова.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!