Документацията за първичното предлагане на Twitter Inc. предполага, че пазарната капитализация на компанията възлиза на 12.8 млрд. долара, което е доста по-малко от очакванията на пазара, на фона на огромното влияние на социалната мрежа в САЩ, където тя е конкурент на Facebook Inc.

Въпреки това инвеститорите са положително настроени към IPO-то, тъй като дружеството според много анализатори революционизира начина, по който хората споделят информация.

В най-очакваното първично предлагане на акции на технологична компания след това на Facebook Inc., Twitter днес направи публичен протокола S-1, използван от компаниите при регистриране на цени книжа и заяви, че ще емитира акции за 1 млрд. долара.

Стойността на книжата на компанията е определена на 20.62 долара за акция. Акциите в обръщение ще бъдат 620 млн. според Bloomberg.

Продажбите на Twitter Inc. все още не отговарят на броя и възможностите на потребителите на неговите услуги. Въпреки това темпът на нарастване на приходите е впечатляващ. През 2011 г. дружеството е реализирало продажби за 139.5 млн. долара, а през тази година се очаква сумата да достигне 582.2 млн. долара. През 2015 г. продажбите трябва да надхвърлят 1 млрд. достигайки 1.33 млрд. долара.

За първите 6 месеца на тази година дружеството е реализирало рекламни приходи от 253.6 млн. долара. В същото време разходите са скочили с 87%, до 316.5 млн. долара, заради инвестициите в персонал и инфраструктура.