Съветът на директорите на БДЖ избра за свой председател Велик Занчев, а за заместник-председател Николай Найденов. За изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД беше избран Чавдар Трендафилов.

Голяма част от професионалната кариера на Чавдар Трендафилов е преминала в системата на железниците. Завършил е специалност "Експлоатация и ремонт на подвижен железопътен състав" във Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков". След своето дипломиране, Трендафилов е работил като локомотивен машинист. През годините е заемал различни експертни и ръководни длъжности, свързани с експлоатацията на подвижния състав.

Новият председател на Съвета на директорите и бивш изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД, Велик Занчев, е финансист. Завършил е специалност "Финанси" в УНСС – гр. София. През годините е заемал редица ръководни длъжности като финансов мениджър и търговски директор в различни компании. Велик Занчев започва кариерата си в "Холдинг БДЖ" ЕАД през 2010 г., когато е назначен за директор на Дирекция "Корпоративни дейности". От м. юли 2011 г. до м. август 2012 г. заема длъжността директор на Дирекция "Финанси и администрация" в дружеството, след което е назначен за изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД.

Заместник-председателят на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" ЕАД, Николай Найденов, е юрист. Завършил е юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и факултет "Полиция" към Академията на МВР. Николай Найденов е започнал своята кариера в Министерство на правосъдието. През годините е работил в Министерство на вътрешните работи, "Информационно обслужване" АД, както и в частния сектор.