Visa потвърди днес, че ще внедрява технологията си за потребителски плащания в iPhone 6, iPhone 6 Plus и Apple Watch.

Участващите финансови институции в САЩ, а впоследствие и на други пазари, ще могат да добавят дебитните и кредитните карти Visa към приложението Apple Pay и по този начин ще дадат възможност на своите клиенти да правят лесни и сигурни покупки от избрани търговци, както в магазините, така и онлайн.

Според Стив Пери, главен директор „Дигитални операции“ на Visa Europe, навлизането на Apple на пазара е ключов елемент от пъзела на мобилни плащания. Това е важен момент за електронните разплащания, който показва, че мобилните и безконтактните услуги набират сила.

Днес в цяла Европа има повече от 1.5 милиона Visa безконтактни терминали в магазини, които са готови да приемат мобилни плащания.

Решението на Apple да навлезе на пазара отразява мащаба на възможностите, които предлагат електронните разплащания в наши дни.

С тяхна подкрепа ще увеличим информираността и използването на безконтактни услуги по целия свят - очакваме "ефекта на ореола, който ще бъде от полза за всички участници в екосистемата на мобилните разплащания, допълва Стив Пери.