През октомври на Летище София са обработени общо 1 495 тона  товарни и пощенски пратки - най-много по обем от началото на годината до момента. Със специализирани карго полети са превозени с 11 на сто повече товари в сравнение със същия месец на 2010 г. Това съобщиха от пресслужбата на летището.

През изминалия месец са обслужени общо 283 831 пристигащи и заминаващи пътници, с което се запазва нивото от предходната година. Пътувалите по международни редовни линии за периода са 264 220, с два процента повече,   като с най-висок ръст на превозените пътници се открояват Air Malta, AeroSvit, Turkish Airlines, Malev, Air France.

С 16 на сто по-малко от предходната година са пасажерите по вътрешни линии - общо 12 174. Отдръпването е в резултат от преустановяването на директните полети до Летище Варна поради започналите в средата на месеца ремонтни дейности по пистата за излитане и кацане.

До края на месец февруари 2012 г. желаещите да ползват въздушен транспорт от София до морската столица могат да ползват ежедневните полети до Бургас, откъдето е осигурен безплатен автобусен трансфер до Варна.

Статистиката за месеца отчита по-малък брой и на пътувалите с чартърни полети. Превозените през октомври туристи са общо 6690 - с около 2400 под данните за октомври 2010 г.

Общият брой на излетелите и кацнали самолети на Летище София през октомври 2011 г. е 4073 спрямо 4250 за миналогодишния период. По-значителен спад се наблюдава при товарните полети и сезонните туристически чартъри, докато в останалите сегменти резултатите са съпоставими със същия  месец на миналата година.