Водещи експерти в областта на финансите и икономиката, с опит в търговията с финансови инструменти, управлението на портфейли и анализ и оценка на портфейли, корпоративни финанси и т. н. ще обучават кандидат брокери и инвестиционни консултанти, съобщиха от Българската асоциация на лицензираните инвестиционни посредници /БАЛИП/.

Организацията е възложила на Георги Български, директор на дирекция „Търговия, емитенти и членство”, БФБ – София, Васил Караиванов, асистент в Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, Надя Неделчева, портфолио мениджър в Карол Кепитъл Мениджмънт и Ирина Димитрова, ръководител „Анализи” и „Корпоративни финанси” в Първа финансова брокерска къща да проведат курсовете за подготовка на кандидатите, които желаят да се явят на изпитите пред комисия в състав, определен от Комисията за финансов надзор /КФН/.

След успешно издържан изпит за брокер кандидатите могат да се запишат и за практическо обучение, организирано от БФБ, за работа със системата Xetra, RTS и правилата за търговия.

От БАЛИП уточняват, че изпитът за придобиване на право за извършване на дейност като брокер ще се проведе на 28 август 2010 г. /събота/, а изпитът за придобиване на право за извършване на дейност като инвестиционен консултант ще се състои на 4 септември 2010 г. /събота/.

Събощението на КФН за реда на провеждането на изпитите и конспекти кандидатите могат да открият на адрес http://www.fsc.bg/go.idecs?c=1523.

Обучението ще се проведе в сградата на ИП Карол АД в периода 24 юни – 14 август 2010 г., всеки вторник и четвъртък от 19.00 до 21.00 ч и всяка събота от 10.00 до 14.00. Предвижда се и провеждането по желание, извън формата на курса, на пробен изпит и допълнителни занятия /упражнения/, допълват от БАЛИП.

За повече информация можете да направите справка на сайта на БАЛИП.