Месец преди изборите военният министър Аню Ангелов обяви, че въвежда парична бонусна система за служителите на администрацията и военнослужещите. Това обаче ще се види, ако през септември министерството има излишни пари във фонд "Работна заплата". В същото време министър Ангелов съобщи, че за 2012 година ще настоява от държавния бюджет да се отделят повече пари за отбрана.

По време на лекция при откриването на учебната година във Военната академия "Георги С. Раковски" министър Ангелов посочи, че заради реформите в армията и министерството, на заден план е останала социалната политика към военнослужещите и едно от действията в тази посока ще бъде въвеждането на боусна система за стимулиране на постиженията: "Най-напред нашата задача е да намерим средства. Аз съм сигурен, че след отчета на деветмесечието на базата на икономии във фонд "Работна заплата" ще има възможност за стимулиране както на военнослужещите, така и на цивилни служители. Засега все още не работим по самата методика. Тя ще стане факт в края на септември, когато през октомври отчетем всъщност изпълнението на деветмесечието - дали има пари, или няма. Защото ако няма пари, няма как да готвиш методика".

В същото време военният министър обяви, че ще настоява за повече пари за отбраната за следващата година. Наскоро вътрешният министър Цветан Цветанов посочи, че няма да иска повече пари за неговото ведомство. През 2011 година за отбрана бяха отделени около 1,2 процента от БВП, а Аню Ангелов ще поиска 1,5 от БВП: "Ще искам и аз съм поискал толкова средства, заделени за отбрана, каквито е гласувало Народното събрание в Бялата книга за отбраната и въоръжените сили. Средногодишно трябва да се осигуряват, възможно е следващата година точно да не бъдат 1,5 от БВП, може би малко по-малко, но следващата година ще трябва да бъдат повече от 1,5. Тоест средногодишно до 2020 година ние трябва да разчитаме на това, че са направени всички проекти инвестиционни. Ако това не се осигури, ще започнем както да намаляваме броя на инвестиционните проекти, така и да се отказваме от някои от тях. Надявам се да бъде повече".

Военният министър не пожела да коментира информацията, че последната партида съкратени служители от администрацията на министерството са преназначени на други длъжности. По думите на Ангелов това не е работа на министъра на отдела по "Човешки ресурси".