Офертите за двудневно забавление на хлапета заедно с родителите за празника на детето започват от 40 лв. за една нощувка, в която е включено преспиване на двама възрастни и едно хлапе, показа проверка на „Монитор”.

Ако децата в семейството са две, се добавят още 6 лв. Предложението е на семеен хотел в Копривщица. В цената е включена закуска, както и по едно парче торта почерпка за детето на сутринта, на обяд и за вечеря, дори хората да са избрали да се хранят на друго място.

Ако обаче всички останат в механата на къщата за гости, получават 10% отстъпка от общата цена, а първата напитка за детето е безплатна.

Според това какви са атракционите в близост на малчуганите се предлагат разнообразни занимания: разходка на кон, воден от човек, катерене по въжен парк или по стена за алпинисти, возене с лодка или с водно колело, а най-често каране на велосипед.

Тези цени не са обвързани с общата оферта, но на този ден търговците дават отстъпки до 15 на сто за малките си клиенти.

В съвсем друг стил са издържани офертите на СПА хотелите, които се заемат със заниманията на хлапето, докато родителите се отдадат на процедури и терапии. Цената за една нощувка с включени

по една терапия за всеки от възрастните

закуска, 3 часа занималня с празник за малчугана и почерпка струва между 130 и 160 лв.С празнични оферти се отчитат и от Черноморието. В четири- или петзвезден хотел на първа линия на морето с all inclusive и закрит басейн тричленно семейство плаща 80-110 лв. за нощувка.

Хлапетата получават ваучер за една безплатна атракция по избор - детско бънджи, каране на колело, на велорикша или друго, което се предлага в близост.

Почти всички добавят любими детски неща: балони, свирки, цветни шапки.

Хотелиери в Казанлък са договорили за гостите си семейна цена за билет за посещение на историческите обекти в региона и на Музея на розата, а всяко момиченце ще получи корона от рози.

Така цената е с около 30 на сто по-ниска

Общото между всички оферти, които включват детския празник, е някакъв подарък за малчуганите. Някои от тях те могат да изработят и сами, каквато е традицията в Златоград например. Детето може само да завърти грънчарското колело и да си направи вазичка.

На язовирите малчуганите се радват на возене с лодка, опити да ловят риба или на водно колело. Цените са отделно от хотелските оферти.