Пътничка съди варненския “Градски транспорт” за развита страхова невроза след претърпян инцидент. Искът е за 40 хил. лева и е втори на варненката срещу обществения превозвач.

През 2007 година 67-годишната варненка е пътувала в автобус на дружеството, когато шофьорът набива спирачки, за да предотврати удар в друго возило, не спряло на знак “стоп”. Жената е паднала и си е чупила таза и крака. Веднага е завела дело срещу “Градски транспорт”, което по-късно е печелила. През 2010 г. “Градски транспорт” й плаща 53 000 лева обезщетение.

Миналата година жената е завела второ дело срещу дружеството за 40 000 лева. Причината този път е развита страхова невроза от возене в автобус. “Явно така са я подучили адвокатите. Делото е в начална фаза и ще се защитаваме докрай. Смятам, че това не е достатъчно сериозно като основание жената да получи страхова невроза. Знаете, много е интересно да се съдят общински и държавни дружества. От тях се печели”, коментира Данаилов.

Той допълни, че освен “Градски транспорт” е осъден и шофьорът на автобуса, който по-късно е напуснал дружеството. Данаилов обаче не беше запознат каква имуществена санкция му е наложена.

С 480 000 лева загуба е приключил варненският “Градски транспорт” през 2010 г., стана ясно при представянето на отчета. Това се дължи най-вече на намаляване броя на пътниците и високите разходи за горива, които дружеството е имало за 8-10 месеца през 2010 г. заради неизгоден договор.

“За 2009 г. загубата на дружеството е 700 000 лева. До средата на 2010 г., когато ние поехме управлението, натрупаните загуби са 1,1 млн. лева. За шестте месеца успяхме да стопим загубата и да я сведем до 480 000 лева”, обясни председателят на Съвета на директорите на “Градски транспорт”.