Абонатите на "Топлофикация" Габрово могат от днес да подават заявления за получаване не еднократно обезщетения, след като дружество спря дейността си, а потребителите му останаха без отопление.  

Средствата ще се отпускат по списък, одобрен от Министерството на енергетиката, който е предоставен на Община Габрово с битовите абонати на Топлофикация - Габрово и размера на определената им конкретна еднократна финансова помощ, която ще получат като компенсация.
 
Списъкът с абонатните номера на битовите абонати и размерът на конкретните компенсации е публикуван на сайта на общината и достъпен на хартиен носител в Дирекция „Местни данъци и такси“.

Какви сметки очакват потребителите с различните видове отопление

За да получат еднократната финансова помощ, битовите абонати  следва да подадат заявление по образец до кмета на Община Габрово, което ще бъде обработено в 30 дневен срок от неговото подаване.
 
Заявленията се подават в Дирекция „Местни данъци и такси“ и по електронен път на адрес: mdt@gabrovo.bg.
 

istock
istock

Сумите ще се изплащат на собствениците на имоти, които са имали партиди в Топлофикация – Габрово през предходните три отоплителни сезона. При промяна на собственика на имота или починало лице, ще се изискват допълнителни документи.
 
Тъй като Програмата не допуска дублирано подпомагане, тя няма да се прилага към клиентите, на които са отпуснати целеви помощи за отопление по паралелно действащи механизми за социално подпомагане на лицата и семействата в община Габрово.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg