България вече не е от най-желаните страни за закупуване на имот сред британците. Страната ни продължава да пропада в класацията на онлайн изданието TheMoveChannel.com за най-желаните дестинации за инвестиции в недвижима собственост.

Към края на май страната ни е вече на 13-та позиция, като е с две места надолу спрямо началото на годината.За първи път от август 2012 г. обаче Испания, Франция, Италия и Португалия попадат в топ 5 на най-желаните дестинации за инвестиции в имоти на британците.

Ръст регистрира и търсенето на имоти в Гърция и Германия, отбелязва изданието.

За осми пореден месец САЩ оглавяват класацията като най-желаната дестинация за инвестиции в имоти, а за първи път от януари Бразилия изпада от първата петица, сочат още данните на британския портал за имоти.

Изводът от класацията е, че британците явно се връщат към пазара на имоти в еврозоната. Отчетен е ръст на запитванията за имоти във всички основни пазари в Европа.

В класацията на изданието позиции губят така популярните сред британците държави за инвестиции във ваканционно жилище през последните месеци - Кайманови острови, Тайланд, Унгария и Кипър.

За сметка на това в подреждането се изкачват страни като Обединените арабски емирства, Индия, както и южните държави от еврозоната.

В топ 40 пък попадат Хърватия, Доминиканската република, Сейшелите, Малта, Египет, Мароко, Швейцария, Австралия, Румъния, Индонезия и други.