Цените на апартаментите в София ще поскъпнат със 7% през 2016 г. като обемът на сделките ще продължи да нараства, прогнозират от Bulgarian Properties. 

Новото строителство ще бъде хит през тази година, тъй като новите проекти отговарят в по-голяма степен на нуждите на купувачите - по-модерни и по-добре проектирани са, с по-качествени материали и на добри цени.

Средната цена на продадените апартаменти в София през четвъртото тримесечие на 2015 г. премина границата от 800 евро/кв. м. за първи път от 2011 г. насам. 

Жилищата в София през последните месеци на миналата година са се продавали средно за 815 евро/кв.м. при 794 евро/кв.м. за 3-то тримесечие и 764 евро/кв.м. за 4-то тримесечие на 2014 г.

Повишаването на цените в столицата е с 6% на годишна база и с 2,6% спрямо предходното тримесечие. "2015 г. донесе отчетлив подем на имотния пазар в София. 

"Завърна се доверието към имотите като инвестиционен актив, заговорихме за доходност", коментира Полина Стойкова MRICS, изпълнителен директор на Bulgarian Properties.