Втория по големина авиостроител в света Boeing Co. регистрира ръст на печалбата си от 17% за второто тримесечие на годината, като по този начин надмина прогнозите на анализаторите. В основата на добрите резултати са увеличения брой програми за отбрана.

Рецесията все пак е оказала ефект - от компанията не казват кога моделът 787 Dreamliner, който вече е забавен, ще полети. 787 записва до момента само тестови полети, но са необходими допълнителни разработки, заявиха от Boeing като не уточниха кога евентуално самолетът ще бъде напълно готов. През Q3 на годината ще бъде публикуван нов график, който трябва да даде повече яснота около плановете на компанията.

Чистата печалба за вторите три месеца на настоящата година е в размер на $ 998 млн. или $ 1.41 на акция от $ 852 млн. или $ 1.16 на акция година по-рано. Акциите на компанията, включени в структурата на най-стария борсов измерител Dow Jones Industrial Averige поскъпнаха след новината с $ 0.42 или 1% до $ 43.44 за лот по време на ранната търговия на New York Stock Exchange. Reuters