Настоящата 2011-та година ще е година на фалитите. Това прогнозира Конфедерацията на работодателите индустриалци в България КРИБ.

Според председателя й Огнян Донев тази година ще бъде годината на оздравителните фалити. Те ще покосят фирми с разклатено  икономическо здраве, които не бъдат придобити от своите конкуренти.

Според Божидар Данев, председател на Българската стопанска камара, заложеният ръст  на икономиката ни в енергийната стратегия на страната от 3.5% е недостатъчен и означава България постоянно да е на последно място в ЕС по редица показатели. Ако иска България да догони страните от ЕС, трябва
да има минимално шест на сто ръст през следващите пет - десет години, смята Данев.

По прогнози на камарата тази година нови работни места ще има в някои от отраслите с ръст на износа. За две години броят на работните места в страната е намалял с 12.6%, отбеляза Данев.

От Асоциацията на индустриалния капитал в България посочиха, че до голяма степен антикризисните мерки не са изпълнени и предложиха те да се актуализират.

Ръководствата на Българската стопанска камара /БСК/ и на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ призоваха политиците повече да не се занимават със скандали и да обърнат внимание на икономиката. БТА