Зелената енергия и управлението на отпадъците в Югоизточна Европа се радват на голям интерес! Конгресът за енергийна ефективност и възобновяема енергия в Югоизточна Европа и екофорумът за управление и рециклиране на отпадъците "Спасете планетата" предлагат големи възможности за водещите играчи в сектора при въвеждането на съвременни технологии, продукти и услуги за региона и намирането на нови партньори и клиенти. Събитието, организирано от Виа Експо ще се проведе в София, България, в периода 13-15 април 2011 година.

 

Три месеца преди това над 90% от местата вече са продадени - ще има представители от Испания, Австрия, Китай, Финландия, Словения, САЩ и много частни щандове.


Сред участниците в областта на ЕЕ и ВЕИ сегментите са познати имена като: Enercon, Global Wind Power, Fronius, Hyundai, voestalpine Krems, Phono Technologies Switzerland, Franki Grundbau, Eurosol, Siemens, Solea, PowerWind и много български компании.

 

Австрия е една от водещите страни в областта на управлението на отпадъците и рециклирането им. Това е страната, в центъра на инициативата "Да спасим планетата" и австрийските фирми ще представят своя ценен опит.

 

50 лектори от 17 страни (Австрия, Австрия, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Канада, Германия, Япония, Литва, Полша, Румъния, Сърбия, Словения, Швейцария, Великобритания и САЩ) ще участват в програмата на форума.

 

За първи път ще се проведе бизнес форум Solar за Балканите, организиран от Виа Експо и SolarPV.TV. Той ще покаже възможностите за инвестиции и производство на слънчеви колектори и фотоволтаични инсталации в района на Югоизточна Европа.